pondelok 11. júla 2016

Prvý tohtoročný hubársky úlovok

Kuriatka! Vždy sa po nich nedočkavo obzerám popri zbere čučoriedok. Mám také "svoje miestečko" kde rastú ale vystihnúť ten správny čas nie je jednoduché. Kuriatka vyžadujú kombináciu tepla aj vlhkej pôdy - ak je sucho máte proste smolu i keď viete kde hľadať. Ale včera sa zadarilo a nazbierala som celkom pekný, voňavý úlovok.

Cestoviny s kuriatkami sú obľúbená klasika, ale ak je húb dostatok pečiem aj francúzsky cibuľový koláč "pissaladiére". Na ten sa najlepšie hodia tie najmenšie kuriatka, ktoré nemusíte krájať a vo výsledku vyzerajú veľmi pekne. Recept nájdete online na Apetit.sk (odporúčam však použiť iba polovičné množstvo balzamika).  A v akej úprave obľubujete kuriatka vy? 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára