utorok 16. februára 2016

Farebné palety a generátory farieb

Určite väčšina z vás pozná Seeds - stránku kde sa môžete inšpirovať tisíckami farebných paliet. Stránka je jednoduchá, dá sa vyhľadávať podľa motívu alebo konkrétnej farby. Ak človek nemá jasnú predstavu o tom ako by mal jeho interiér vyzerať, bytový dizajnéri odporúčajú nájsť si obrázok, ktorý sa vám páči a vyvoláva príjemný pocit - seeds vám k tomu ponúka rovno aj farebnú škálu, čím máte solídny základ pre tvorbu. Tak napríklad moju spálňu by vystihovali napríklad tieto obrázky:

Ak je vašou srdcovkou obrázok levandule riešením môže byť interiér v štýle Provence

Obrázky mora a mušlí sú zase najlepšou inšpiráciou pre výber farieb do kúpeľne, a inšpiratívny obrázok si tam môžete nakoniec pokojne aj zavesiť :)

Seeds je skrátka super ak neviete presne čo hľadáte a potrebujete nakopnúť inšpiráciu! Čo ale v prípade, že vysnený obrázok je dávno vybratý a vy potrebujete iba farebnú paletu? Aj na to už dnes našťastie existujú stránky.

Jednou z naj je Color Palette Generator - jednoducho zadáte adresu obrázka kdekoľvek na internete, stisnete tlačidlo "Color-Pallete-ify" a o pár sekúnd máte farebnú paletu dokonca v dvoch variantách - tlmené i jasné farby.

Ďalšou možnosťou je Color Hunter. Stránka pracuje prioritne s databázou fotiek na Flickri ale je možné obrázok zadať aj formou adresy, vyhľadať ho priamo vo vašom PC (upload an image) alebo vyhľadávať inšpirácie iba pomocou tagov. Nevýhodou oproti Color Palette Generatoru je, že stránka k výslednej palete neprikladá obrázok (na foto som si paletu s obrázkom spojila v photoshope)

Na podobnej báze funguje aj stránka Color Jack ; a príbuzné z druhého kolena sú stránky Kuler, a Color Designer ponúkajúce kombinácie farieb. Stačí si vybrať podľa toho čo vám najviac vyhovuje. Tak príjemné hľadanie :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára