Kuriatka! Vždy sa po nich nedočkavo obzerám popri zbere čučoriedok. Mám také "svoje miestečko" kde rastú ale vystihnúť ten správny čas nie je jednoduché. Kuriatka vyžadujú kombináciu tepla aj vlhkej pôdy - ak je sucho máte proste smolu i keď viete kde hľadať. Ale včera sa zadarilo a nazbierala som celkom pekný, voňavý úlovok.
Cestoviny s kuriatkami sú obľúbená klasika, ale ak je húb dostatok pečiem aj francúzsky cibuľový koláč "pissaladiére". Na ten sa najlepšie hodia tie najmenšie kuriatka, ktoré nemusíte krájať a vo výsledku vyzerajú veľmi pekne. Recept nájdete online na Apetit.sk (odporúčam však použiť iba polovičné množstvo balzamika). A v akej úprave obľubujete kuriatka vy?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára