nedeľa 17. septembra 2017

Kréta 2 (foto)

Keď sa povie Kréta, je nemožné nespomenúť pláž Elafonisi preslávenú ružovým pieskom. Keďže sa nachádza v chránenej prírodnej rezervácii, nenájdete tu žiadne hotely ani budovy čo je skvelé. Na samotnej pláži sa nachádzajú iba dva stánočky s jedlom a pitím a zopár ležadiel so slnečníkmi. Čo je už menej úžasné (i keď to chápem) nesmiete tu zbierať mušle, ani vybrať sa do piesočnej krajiny obklopujúcej pláž, na čo dozerajú hliadkujúci páni. 
Samotná pláž a azúrovo modré more, však tieto obmedzenia bohato vyvážia. Voda je plytká aj ďaleko od brehu a úžasne priezračná. Pláž je dlhokánska, môžete si vychutnať príjemnú prechádzku po piesku a obdivovať. Apropo piesok.....samozrejme nie je ružový :) trik je v tom, že mušle v tejto oblasti sú červenkasté a keď ich more rozdrobí a vyplavuje drobné čiastočky na pláž, vyvolávajú dojem "ružového" piesku. 
Odporúčam prísť na pláž čo najskôr, a vychutnať si scenériu, kým sa dovalia davy turistov v autobusoch. Cestou späť je odbočka do kláštora na kopci, ktorý sám o sebe síce nie je jedinečný, ale za to je z neho dychberúci výhľad na azúrovú zátoku! 
PS: ak pôjdete cez horské dedinky, odporúčam zastaviť a ochutnať domáci medík s tymiánom. Určite neodoláte, a dá sa tu kúpiť o trošičku lacnejšie ako v obchodoch pre turistov na pobreží.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára