sobota 16. septembra 2017

Kréta (foto)

Kréta...je úplne iná ako som si ju predstavovala. Hornatá a kamenistá, miestami vyprahnutá zem v protiklade k zeleným a kvitnúcimi záhradám okolo domov a hotelov. So všadeprítomným revom cikád a mačkami motajúcimi sa ulicami. S krásnymi hotelmi, ktoré o pár metrov vystriedajú opustené budovy a rozvaliny, v ktorých veselo rastie burina. S plážami s jemnučkým pieskom, ktoré o kúsok ďalej prechádzajú v útesy s ostrými skalami. Rozporuplná a krásna....skrátka láska na prvý pohľad.
Po prvej ochutnávke cez cestovnú kanceláriu radšej odporúčam výlet na vlastnú päsť - zabookovať letenku, hotel (4hviezdičky sú minimum, a rozhodne sa treba pripraviť na to, že hotel nebude našim 4hviezdičkovým ani zďaleka šliapať na päty), požičať si auto a objavovať..... Stratiť sa prakticky nie je kde, keďže okolo celého pobrežia vedie iba jedna hlavná "diaľnica". Navigáciu ale rozhodne oceníte v meste, kde uličky sú stavané skôr na skútre ako na autá a vymotať sa z nich je dosť adrenalín :). 
Inak sú šoféri na ostrove veľmi tolerantní, i keď mi doteraz nie je jasné na základe čoho sa rozhodujú, kto vojde do križovatky prvý (na pravú ruku rozhodne zabudnite). Ale ak 220km jazdu na pláž Elafonisi zvládol niekto ako ja (rozumej najdlhšia jazda autom bola cca 80km od miesta bydliska) tak sa očividne nie je čoho obávať :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára