štvrtok 10. marca 2016

Veľkonočná výzdoba "nature and simple"

Pomaly ale isto sa blížia veľkonočné sviatky a začínam pomýšľať na výzdobu. Veľkonočné dekorácie (aj väčšinu ostatných) si tvorím prevažne z toho čo si prinesiem z prechádzky alebo zo záhrady - trochu  machu, prútie, vtáčie hniezdo nájdené pod stromom, zaujímavý konár, jarné kvety... Doplníte vyfúknuté vajíčka a veľkonočná výzdoba je hotová - rýchlo, jednoducho, a bez veľkých nákladov. Prinášam vám teda zopár inšpirácií práve v tomto "nature" štýle. Všetky obrázky nájdete aj na mojej pinterest nástenke Easter.

Tento nápad so živými cibuľkami zakomponovanými do jarného machového venca (ktorý im zabezpečí vlhkosť) sa mi veľmi zapáčil, cibuľky sa dajú priebežne vymieňať a pridaním pár rozbitých škrupiniek je z jarného venčeka veľkonočný.

Biely košík vysteliete senom alebo suchou trávou, pridáte biele slepačie vajíčka, zopár prepeličích a bodkou na záver je umelý kvet iskerníka - jednoduché, rýchle, jemné a efektné.


 Stačí si z prechádzky priniesť trochu machu, zopár jarných cibuliek a zaujímavý konár - a o štýlovú dekoráciu na stol máte postarané.

Prepeličie vajíčka sú veľmi zdravé a ich škvrnité škrupinky v prírodných tónoch sa dajú skvele využiť na jednoduché prírodné dekorácie.

Do škrupiniek od rannej omelety vložíte zopár malých kvietkov zo záhrady a hneď je stolovanie veselšie. Vázičky z vajíčkových škrupiniek - to je nesmrteľná klasika, ktorá sa dá využiť vždy novým spôsobom.




Biele prestieranie ako základ a vajíčka v tónoch ružovej a fialovej doplnené voňavým orgovánom - skrátka romantika! Viem si predstaviť aj variáciu v modrých tónoch s nezábudkami alebo v žltej s kyticou tulipánov/narcisov.

Dekorácia z brezového venca, (ktorý si ľahko upletiete aj doma) s prepeličími vajíčkami je krásna sama o sebe. A skvele sa kombinuje s ostatnou výzdobou - stačí pridať bahniatka, tulipány či jednoduchý biely kvet anemone.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára